Aproveitando que estamos en época de Nadal e aínda estamos a degustar o turrón e que o día do cacao e do chocolate sería xa nas vacacións (7 de xullo), hoxe presentamos unha receita para elaborar turrón de chocolate.
Atréveste a facerlle a competencia a Antoxo, a fábrica de turróns que temos a poucos km do noso centro?
Podes empregar os seguintes ingredientes ou os que aparecen no vídeo:
- 500 g de chocolate negro
- 60 g de améndoas crúas e peladas
- 60 g de abelás peladas
- 60 g de noces
- 300 g de leite condensada
- 4 culleradas de vainilla
- Auga
- Aceite
Preparación:
- Pon a tixola a lume lento con aceite e cando estea quente, bota as améndoas e tóstaas durante 2-3 minutos. Pon as améndoas sobre tixola absorbente e deixa arrefriar
- Pon un cazo con auga ata a metade a lume lento. Noutro cazo bota o chocolate troceado,o leite condensado e a vainilla
- Pon o cazo ao baño maría dentro do cazo grande e remexe ata que o chocolate estea derretido e mesturado cos outros ingredientes.
- Retira do lume e inmediatamente engade as abelás, améndoas e noces, mesturando todo ben.
- Verte a mestura no molde repartíndoo ben e enfriar na neveira durante 4 horas ou máis
No hay comentarios:
Publicar un comentario